hanul LA RASCRUCE din 1992

Satul Garana, sau dupa numele sau original Wolfsberg (Muntele Lupului) se gaseste la o altitudine de aproximativ 1.000 m, mai exact va putem spune ca broasca de la usa bisericii se gaseste intocmai la altitudinea de 1.000 m si mai departe va putem recomanda aceasta biserica ca punct de atractie pentru prima dumneavoastra plimbare prin sat.

Fiind un sat de pemi care pentru perioade lungi au fost izolati pe varful muntelui, s-a dezvoltat un conservatorism puternic care ofera satului un aer deosebit din punct de vedere arhitectural. Majoritatea caselor sunt varuite in alb iar tamplaria este verde. Peisajul este unitar, ingrijit si superb.

In caz ca doriti sa faceti plimbari mai lungi, in zona exista multe puncte de atractie. Daca porniti in jos veti ajunge la un paraias care si in toiul verii este foarte rece, acesta este tarmuit de pajisti verzi unde se poate face plaja si baie. Dupa paraias ajungeti la o padure de brazi umbroasa unde in poenite puteti gasi tufe de mure si zmeura.

Urcand ajungeti la stanci de unde veti surprinde o panorama superba a intregii zone, de la varful Semenic pana la satul Brebu Nou.

Alte puncte de atractie, ceva mai indepartate de sat, la care se poate ajunge si pe jos, sunt lacul Trei Ape si localitatea Brebu Nou. Lacul are un ponton de unde se pot inchiria barci si hidrobiciclete insa daca doriti mai multa intimitate, departe de animatia pontonumui, puteti cobora oriunde de pe drumul care inconjoara aproape tot lacul, pana pe malul acestuia, pentru o baie racoritoare, plaja sau chiar pic-nic.

Pentru drumetii mai lungi, va recomandam o excursie pana la statiunea Semenic. Aici in apropierea varfului Gozna puteti vizita o mica biserica din lemn, o oaza de liniste in mijlocul naturii. In timpul iernii, va puteti bucura de cele doua partii amenjate cu ski-lift.

La aproximativ 12 km de Garana la marginea satului Valiug, veti fi placut impresionati de pitorescul lac Valiug, pe malul caruia s-au amenajat diverse pontoane pentru distractii nautice.

Indiferent de anotimp in zona Garanei cu siguranta nu va veti plictisi.

POZE!

creat desero